0

Galerija

Galerija Kaptol d.o.o. je profitna organizacija koja se bavi izlagačkom djelatnošću, posredovanjem i trgovinom umjetničkim predmetima.

Galeriju smo osnovali 1987. godine sa sjedištem u Zagrebu, na adresi Kaptol 13, gdje se nalazi i danas. Od osnutka bavimo se živom izlagačkom djelatnošču umjetnika svih generacija. U galeriji «Kaptol» samostalno su izlagali : Antun Motika, Vilim Svečnjak, Ivo Dulčić, Matko Trebotić, Vasko Lipovac, Mladen Veža, Velimir Trnski, Jože Plečnik, Antun Masle, Jiři Anderle, Vannetta Cavallotti, Munir Vejzović, Branko Bahunek, Zlatko Prica, Boris Guina, Đuro Pulitika, Vojo Radoičić, Omer Mujadžić. Nekima od navedenih umjetnika priređene su izložbe i u više navrata, na primjer, Vasku Lipovcu i Voji Radoičiću.

Uz izlagačku djelatnost, bavimo se izdavanjem umjetničkih grafika. Grafička mapa «Krležin Gvozd» predstavljena je 1990. godine, a zadnjih godina producirano je više grafičkih listova Đure Pulitike, Stipe Nobila, Voje Radoičića i Bane Milenkovića.

U našem fundusu nalazi se veliki broj radova najpoznatijih autora od početka 20-tog stoljeća do danas. Dio fundusa koji je predstavljen na ovim stranicama redovito se ažurira i predstavlja stvarno stanje u galeriji.

Galerija «Kaptol» imala je je svoje filijale u Rovinju, od 1988.-1990. godine, i u Dubrovniku, od 1988.-1991. i od 1997.-2001. godine, u Splitu 2004. godine